fbpx

Aankoopmakelaar Dokkum

De aankoop van een woning in Dokkum (en/of omgeving) komt slechts 1 of enkele keren voor in je leven. Er komt doorgaans aanzienlijk meer bij kijken dan veel mensen denken en de bedragen die er mee gemoeid zijn liegen er niet om. Het is dus belangrijk om je keuze goed te overdenken en alle voor- en nadelen tegen elkaar af te wegen.

De meeste verkopers nemen bij de verkoop van hun woning een makelaar in de hand die hun belangen behartigd, echter niet alle woningkopers doen dit en dus staan zij er dan alleen voor. En veelal werkt dat niet in het voordeel van verkopers. Enkele veelvoorkomende zaken die voorkomen bij kopers zonder aankoopmakelaar zijn de volgende:

Waarom een aankoopmakelaar Dokkum?

Is de keuze gevallen op Dokkum om te gaan wonen of woon je al in Dokkum en heb je besloten om een (ander) huis te gaan kopen, dan het inschakelen van een aankoopmakelaar een verstandige keuze zijn. De besparing op de aankoop van je huis is gemiddeld toch 5 tot 6% hoger ten opzichte van kopers die geen gebruik maakten van een aankoopmakelaar. De kosten van een makelaar die je van A tot Z ondersteund bij de aankoop van je woning verdien je dus normaal gesproken snel weer terug.

Dokkum is met ruim 12.500 inwoners de hoofdplaats van de gemeente Dongeradeel en is natuurlijk 1 van de 11 Friese steden. Voordat je een huis koopt in Dokkum is het belangrijk om voor jezelf te bepalen in welke woonwijken in Dokkum je graag zou willen wonen en welke liever niet. Duinstra Melis Makelaars kent de stad Dokkum erg goed en en kan je hierbij voorzien van goede adviezen.

Wonen in Dokkum

Dokkum is niet alleen één van de Friese elf steden, Dokkum is ook het stadje dat op de grens ligt van ‘de wâlden’ en de kleigronden. Dokkum heeft haar grootste bekendheid misschien wel te danken aan het feit dat in 754 Bonifatius in de buurt van Dokkum vermoord werd. Maar Dokkum is ook het stadje waar Fedde Sonnema, bekend van Sonnema Beerenburg, zijn destilleerderij en likeurstokerij startte. Inmiddels wordt de alom bekende Friese Sonnema Beerenburg niet meer in Dokkum gemaakt, maar in Bolsward, één van de andere Friese elf steden.

Dokkum heeft alles wat je maar nodig kunt hebben in je leefomgeving. Zo staat hier het kleinste ziekenhuis van Nederland, De Sionsberg, en heeft het vele basisscholen en middelbare scholen. Het gezellige centrum van de stad kenmerkt zich door al eeuwen oude grachtenpanden omringt door de zogenoemde bolwerken (vestingwallen) die in de middeleeuwen ter bescherming van de stad dienden.

Voor nog meer informatie over Dokkum en een overzicht van alle woonwijken in Dokkum, kijk dan even op de pagina makelaar Dokkum.

Behalve in Dokkum zijn wij als aankoopmakelaar ook actief in:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *