fbpx

woningaanbod

Hoofdfoto
 • Soort Woonboerderij
 • Type Vrijstaande woning
 • Bouwjaar 1890
 • Woonoppervlakte 275 m2
 • Perceeloppervlakte 20.680 m2
 • Inhoud 4.489 m3
 • Aantal kamers 4
 • Aantal slaapkamers 3
 • Aantal badkamers 1
 • Liggingen Landelijk gelegen
 • Koopprijs € 985.000,- k.k.
 • Status Verkocht
 • Aanvaarding In overleg
 • Verwarming CV ketel
 • C.V.-Ketel Nibe el smart 120L
 • Isolatie Muurisolatie, Vloerisolatie
 • Combiketel Nee
 • Garage Geen garage

Beschrijving Overijsselsestraatweg 22

Als je aan de gemiddelde Nederlander zou vragen hoe zijn droomhuis eruit ziet zal de kans groot zijn dat er veel overeenkomsten zullen zijn met de omschrijving van Overijsselsestraatweg 22 te Reduzum, oftewel de Tjepmastate. Deze prachtige monumentale state ligt verscholen achter het groen en is vanaf de weg nauwelijks waarneembaar. Dit grote stuk privé-groen geeft de woning een optimale privacy en beschutting terwijl je via de achterzijde een heerlijk weids uitzicht over de landerijen hebt. Voor een ieder wat wils dus! De woning is gelegen op een terp en omringd door een kasteelgracht. De terp zelf is volgens de geschiedenisboeken bewoond sinds de 15e eeuw, al ver voor 1882 toen de huidige kop hals romp boerderij hier herrees. De state heeft een diversiteit aan bewoners gekend van een Grietman in de 15e eeuw tot aan edelmannen en vrouwen in de 17e en 18e eeuw toen de state officieel als adellijke state gold. Een werkelijk uniek en bijzonder object in vele opzichten. De huidige bewoners hebben hun uiterste best gedaan om het pand nog bijzonderder te maken, kosten noch moeite zijn hiervoor bespaard. Om de woning heen ligt een goede twee hectare aan grond en er is een mogelijkheid om een derde hectare bij te kopen. Paardenliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen met maar liefst 7 stallen, grote buiten rijbak, paddocks en eindeloze weidegang.

Toch biedt de Tjepmastate nog veel meer dan alleen een walhalla voor de paardenliefhebber. Het in 2019 gebouwde gastenverblijf kan uitstekend gebruikt worden voor de verhuur en/of ontvangst voor eigen gasten. De zee aan ruimte binnen biedt tevens mogelijkheden voor wonen en werken aan huis of bijvoorbeeld bewoning met meerdere gezinnen, zo kunnen we nog wel even door gaan met een opsomming van de legio aan mogelijkheden. We nemen je graag liever eerst even mee door de woning zodat je er zelf je invulling aan kan geven.

Menig pakketbezorger of postbode zal ongetwijfeld moeten omkeren omdat hij per ongeluk de ingang voorbij is gereden, dat gebeurde mij namelijk ook. Het groen beschermt de state van de weg en geeft haar extra beleving en privacy. De oprijlaan langs de kasteelgracht tussen de bomen door doet wat denken aan voorbij gegane tijden die we alleen nog maar van oude zwart wit video's en diavoorstellingen kennen. Je proeft hier gewoon de geschiedenis. En daar ligt ze dan; de Tjepmastate, wat een binnenkomer!

Binnenkomen in de woning zelf doen we via de hal aan de achterzijde. we slaan daar linksaf naar de woonkamer. Deze woonkamer is door de hoge ramen, met 12 vensters ieder, erg licht. Het prachtige hoge balkenplafond en de oude deuren laten zien dat het een woning uit 1882 betreft welke in combinatie met de mooie vloer en palletkachel en de sfeervolle inrichting weer helemaal van deze tijd is. Aan de voorzijde ligt tevens een grote kelder met een redelijke hoogte. 

Terug naar de hal, gaan we rechtsaf en stappen de woonkeuken binnen, één van de eye catchers van de woning. Deze keuken lijkt zo gekopieerd uit een woonprogramma waarbij een televisiecrew een ruimte omtovert tot een nieuwe moderne ruimte. Veel bezoekers zullen een beetje op dezelfde manier reageren als de blij verraste bewoners van dat soort tv programma's na de metamorfose, WOW! Deze keuken heeft alles; de authentieke details zijn bewaard gebleven en gecombineerd met een prachtige moderne keuken voorzien van een inductieplaat met afzuigkap, inbouwkoelkast, inbouw combi-oven. Er is hier nergens op bezuinigd, zo is bijvoorbeeld al het apparatuur van AEG en is het blad keramisch. Op de achterwand in de keuken is een portret van een ware schotse hooglander, erg toepasselijk in deze omgeving. 

Vanuit hier lopen we door een industriële glazen deur de sfeervolle gang in. Je kan vanuit hier doorlopen naar de 3 ruime en lichte slaapkamers, het prachtige toilet met fonteintje, de badkamer en je treft hier de doorgang naar de schuur. Naast deze toegangen naar de vele ruimtes tref je hier ook 2 fraai afgewerkte inbouwkasten, ideaal om spullen in op te bergen.

We stappen de badkamer binnen. Nog zo'n prachtige en smaakvol ingerichte ruimte. Deze badkamer is voorzien van een luxe tegel, in beton ciré gestucte wanden en is gecombineerd met rosé gouden materialen. Hier kan je echt optimaal ontspannen na een lange dag. Tevens tref je hier de aansluitingen voor het witgoed en nog een tweede toilet.

De masterbedroom, wauw! Je kan hier 's ochtends de deuren openslaan en genieten van de fluitende vogels vanuit je bed. Je beleeft hier iedere dag een vakantiegevoel. Dankzij de tweede badkamer en suite in de master bedroom kan je ook zo vanuit bed onder de douche stappen. De doucheruimte is eveneens als de badkamer voorzien van een beton ciré en luxe tegel in combinatie met rosé gouden materialen. Ook is in deze ruimte nog gekozen om het te combineren met een houtlook tegel. De andere 2 slaapkamers zijn beide lichte ruimtes waar ook de authentieke details bewaard zijn gebleven, allen voorzien van een gietvloer. 

Tuin
Je wordt hier omringd door het groen en de vrijheid. Je hebt in de gehele tuin volop privacy, heerlijk! Je kan vanaf het fijne terras uitkijken over de rijbak. Deze rijbak is volledig gedraineerd, evenals de paddocks. De paddocks zijn voorzien van poly-vlokken en drinkbakjes, de paarden komen hier dus niets te kort. Ook in de rijbak en het weiland zijn drinkbakjes. In totaal zijn er 3 paardenboxen, 4 ponyboxen en 2 ruime paddocks. 

Gastenverblijf
Aan de rand van het perceel is een prachtige gastenverblijf gerealiseerd. Dit gastenverblijf is voorzien van 2 mooie ruime slaapkamers, een sfeervolle woonkamer en een nette badkamer. Dit biedt de ideale gelegenheid voor een bed & breakfast bijvoorbeeld! Dit gastenverblijf is in 2019 gebouw en hoogwaardig afgewerkt. 

Bijzonderheden
- Hoogwaardig afgewerkte woning
- Gebouwd in 1882 en volledig gemoderniseerd
- Rijksmonument
- Ideaal voor onder andere de paardenliefhebber
- Gastenverblijf gebouwd 2019
- Grote kelder 
- Centraal gelegen op 10 minuten van Leeuwarden, 15 van Sneek en Heerenveen
- Legio aan mogelijkheden

     

Video

Plattegrond

Waar op de kaart

Streetview

Details Foto's Beschrijving Video Plattegrond Kaart

©2023 Marquant
Privacy statement / Disclaimer / Partners / Samenwerkingen