fbpx

UPDATE: woning kopen of verkopen tijdens de coronacrisis

13

inhoudsopgave

UPDATE: woning kopen of verkopen tijdens de coronacrisis

“Kunnen we ons huis nu wel verkopen?” of “is het wel verstandig om een woning te kopen?” Wij snappen dat je in de situatie omtrent de coronacrisis veel vragen hebt. In dit artikel informeren wij jou over onze gang van zaken omtrent de aan- en verkoop van een woning. Duinstra Melis Makelaars biedt jou nog steeds de service die je van ons gewend bent. Hoe we te werk gaan? Dat leggen we je graag uit!

Welke invloed heeft het op de woningmarkt?

Eerder schreven we hier een artikel over met onze kijk op de invloed die de coronacrisis op de woningmarkt kan hebben. Er zijn nog steeds veel potentiële klanten aanwezig op de woningmarkt en nieuw aanbod komt nog steeds binnen. Het kopen óf verkopen van jouw woning hoeft dus geen vertraging op te lopen door de coronacrisis. Wel is er nog steeds een groot tekort aan aanbod, wat niet zal veranderen door de coronacrisis. Onze verwachting is dat de markt iets zal normaliseren. De huizenprijzen zullen wellicht iets minder hard stijgen, maar een daling is nog lang niet in zicht.

 

Natuurlijk snappen wij dat dit alsnog een spannende en onzekere tijd is. Heb je vragen over het kopen óf verkopen van een woning tijdens de coronacrisis? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

De vernieuwde aanpak met dezelfde service van Duinstra Melis Makelaars

Door de getroffen maatregelen moeten ‘open huizen’ geschrapt worden en mogen bijeenkomsten met meerdere personen niet meer plaatsvinden. Losse bezichtigingen kunnen daarentegen wel gewoon doorgaan. Wij bieden nog steeds dezelfde service die je van ons gewend bent, maar dan op een andere manier:

Voor alle onderstaande situaties hanteren en respecteren wij de door de RIVM opgegeven richtlijnen, wij vragen hetzelfde van onze klanten.

  • Een kennismakingsgesprek voor bijvoorbeeld een waardebepaling kan nog steeds plaatsvinden. Zowel fysiek, maar nu ook op afstand door middel van een video-call. Zo leren we elkaar op een persoonlijke manier kennen en bespreken we jouw situatie.
  • Woningopnames kunnen op dezelfde manier worden uitgevoerd.
  • Een digitale verkoopstyling: Stuur foto’s en/of video’s van jouw woning en wij geven jou digitale verkoopstyling op maat. Zo kunnen we advies op afstand geven om het optimale resultaat te behalen.
  • De fotosessie: Onze fotografe komt bij jou langs en maakt nog steeds de mooiste foto’s van jouw woning. Je kunt er voor kiezen om tijdens de fotosessie een frisse neus te gaan halen, zodat de fotografe alleen te werk kan gaan. Ze draagt handschoenen om de hygiëne te waarborgen.
  • De bezichtigingen gaan vooralsnog door. Er kunnen in totaal niet meer dan drie mensen aanwezig zijn. Dit kan betekenen dat eventuele vrienden of familieleden even niet mee kunnen. Om jou een goed beeld te geven van ons aanbod, plaatsen wij video content van onze woningen op onze Facebookpagina.
Altijd bereikbaar

Onze bereikbaarheid is niet anders dan dat je van ons gewend bent. Stuur gerust een mailtje naar: info@duinstramelis.nl of bel naar: 058 203 8000. Onze organisatie blijft doordraaien met een team vol enthousiaste medewerkers die jou maar al te graag te woord staan.

Verkoopplannen?

We kunnen ons goed voorstellen dat je niet zeker weet wat nu het juiste moment is om jouw woning in de verkoop te zetten. Nu juist heel snel omdat de rente misschien een beetje gaat stijgen? Of toch nog even wachten omdat er misschien nog een complete ‘lockdown’ aankomt? Een optie waarvoor deze tijd steeds vaker wordt gekozen, is om de woning alvast verkoopklaar te maken. In overleg met de makelaar kunnen we het juiste moment van publicatie afstellen. Hierdoor kan je op het juiste moment veel sneller schakelen, en staat jouw  woning met één druk op de knop online. Hiermee ben je anderen in het voor.

 

Neem contact op en onze makelaars adviseren jou, passende bij de situatie en jouw wensen.

 

Het is een bizarre tijd die vraagt om een andere manier van handelen. Toch willen wij jou nog steeds het beste van het beste bieden. Wil je jouw woning snel in de verkoop? Of tref je liever de nodige voorbereidingen en wacht je nog even met de verkoop? Alles is mogelijk! Per situatie bekijken we wat het beste bij de situatie én jouw wensen past.

Deel dit artikel met je vrienden

© 2024 Marquant