fbpx

Het voorjaar is een goed seizoen om je woning verkoopklaar te maken

pexels-ylanite-koppens-1883385

inhoudsopgave

Verkoopklaar in het voorjaar

Het voorjaar is een goed seizoen om je huis klaar te maken voor de verkoop. De zonnige dagen staan voor de deur en alle kleur begint weer tevoorschijn te komen in de natuur. Je foto’s zien er goed uit, je tuin staat er stralend bij en je kopers hebben lentekriebels.

Wat is dan het beste seizoen om je woning te koop te zetten?

Je kunt natuurlijk in elk gewenst seizoen je woning te koop zetten. Het beste moment om jouw woning in de verkoop te zetten, is namelijk niet zozeer afhankelijk van een seizoen. Het is vooral belangrijk dat jij er zelf aan toe bent om je huis te verkopen en je huidige woonplaats te verlaten. Het voorjaar is een goede tijd om je woning verkoopklaar te maken. Toch lijkt het voorjaar ook een interessante periode voor de verkoop. Alles oogt aantrekkelijker, mensen hebben meer energie en krijgen met mooi weer een betere indruk van de woning.

Een stralend plaatje?

Het voordeel van de lente is dat de verkoopfoto’s (of video) van jouw huis er heel aantrekkelijk uit zien. Door de zon ontstaat er veel lichtinval in alle kamers, wat direct een andere sfeer creëert. Ook je tuin ligt er een stuk stralender bij. Met onze eigen verkoopstyliste en fotografe hebben we zelf alles in huis om de beste verkoopfoto’s voor jou te maken.

Wat zijn dan de voordelen van je woning verkopen in het voorjaar?

Op een rijtje wat de voordelen zijn van het verkopen van je woning in het voorjaar:

  • Verkoopfoto’s en video’s scoren goed
  • Door de zon heb je veel lichtinval in alle kamers
  • Je tuin ligt er stralend bij
  • Alles oogt aantrekkelijker
  • Langer licht buiten
  • Mensen hebben meer energie

Je woning verkoopklaar maken in het voorjaar?

Wil je je woning eigenlijk nu nog niet verkopen omdat je bijvoorbeeld eerst een andere woning wilt kopen of omdat je nieuwbouw woning pas later opgeleverd wordt? Ook dan kan je profiteren van de voordelen van het voorjaar. Je maakt de woning verkoopklaar door vast de verkoopstyling te doen, de puntjes op de i te zetten en de woningfoto’s en video al laten maken. Een bijkomend voordeel hiervan is dat je ook veel tijd en stress bespaart op het moment dat je de actieve verkoop in gaat. Je staat dan al verkoopstart klaar!

Ben je benieuwd naar hoe je je woning voorjaarsproof kunt maken? Lees onze wooninspiraties. Of heb je andere vragen? Wij helpen je graag verder! Neem contact op via onze contactpagina.

Deel dit artikel met je vrienden

© 2024 Marquant