fbpx

Slim Wonen: gemak, duurzaamheid en veiligheid onder één dak

Slim wonen

inhoudsopgave

Slim wonen: je ziet het steeds vaker in reclames op televisie en online. Google Home, robotstofzuigers en beveiligingscamera’s voor in huis. Ze vallen allemaal binnen dezelfde categorie: Slim Wonen. Maar wat is dat nu eigenlijk? Wij zochten het uit, want hoe slimmer en duurzamer een woning, hoe hoger de waarde.

The Internet of Things, gewoon in huis

Slim Wonen is hét product van ‘The Internet of Things’.  Steeds meer huishoudelijke apparatuur is namelijk aangesloten op het internet. Door constant data met elkaar uit te wisselen, leert de stofzuiger van de thermostaat wanneer je thuis bent of niet. Zo weet een stofzuiger dus wanneer er gezogen kan worden.

Op die manier krijg je een Slimme Woning, volledig aangepast aan jouw behoeften. Als woningeigenaar bepaal je dus je eigen woongenot. Het biedt gemak, duurzaamheid én veiligheid voor ieder huishouden. Kortom: slim wonen dus! En hoe slimmer en duurzamer je woont: des te gunstiger dit voor de waarde van jouw woning is bij een eventuele verkoop.

Easy as cake

Zo kan er thuis worden gestofzuigd als je boodschappen aan het doen bent. Tijdens het doen van de boodschappen vergeten wat je moest halen? Geen probleem. Door middel van een app op je mobiel kan je zien wat er allemaal in je koelkast staat en weet je direct wat er mist. Slim Wonen speelt in op je eigen woongemak van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat.

Met een slimme koffiemachine staat het eerste warme bakje klaar als je in de ochtend de keuken in loopt. En gaan pas in de avond de lichten aan als je de woonkamer binnenloopt door middel van slimme sensoren. Geen energie meer verspillen dus, hoe fijn is dat?

Duurzaam Wonen is óók slim wonen

Naast dat Slim Wonen gemakkelijk is, is het ook nog duurzaam. De Slimme Woning ontwaakt namelijk pas als jij iets nodigt hebt. Een half uur voordat je thuis bent, kan je de thermostaat aanzetten. Zo is het lekker warm als je thuiskomt, maar staat de kachel niet de hele dag aan. Ook kunnen de lampen zo worden afgesteld dat ze alleen aan gaan als het echt donker is en als jij in de kamer bent. Zo blijft er nooit een lamp te lang aan staan.

Slim én veilig wonen

Maar Slim Wonen kan ook veiligheid met zich meebrengen. Beveiligingscamera’s kunnen worden aangesloten op het thuisnetwerk. Wanneer er beweging binnenshuis is terwijl jij weg bent, krijg je direct een notificatie op je smartphone. Je kunt dan ook direct zien wie er in huis is en wat ze aan het doen zijn. Ook in huis ben je beter beveiligd tegen de buitenwereld met een slimme deurbellen. Deze bevatten een camera en kunnen zelfs worden aangesloten op de sloten van je huis. Zodra er iemand aanbelt, kan je vanaf je smartphone bepalen of je ze binnen laat.

Zelf slimmer wonen?

Benieuwd wat de voordelen zijn van Slim Wonen bij bijvoorbeeld de waarde van jouw woning, mocht je willen verkopen? Vraag dan gerust én geheel vrijblijvend een gratis waardbepaling (inclusief advies) aan.

Deel dit artikel met je vrienden

© 2024 Marquant