fbpx

Huizenprijzen februari 2015 schieten omhoog

Huizenprijzen februari 2015 schieten omhoog

inhoudsopgave

De stijgende lijn in de huizenprijzen blijft vooralsnog doorgaan. Afgelopen februari lagen de prijzen van woningen gemiddeld 2,4% hoger dan in dezelfde maand van 2014. De maand februari 2015 was tegelijkertijd alweer de 11e maand achtereenvolgens dat de huizenprijzen stijgen ten opzichte van de dezelfde maand van 2014. Het voorzichtige herstel zet zich dus verder door.

Het CBS en Het Kadaster hebben onderzoek gedaan naar het prijsverloop van bestaande koopwoningen binnen Nederland. De gemiddelde huizenprijzen liggen hiermee weer rond de zelfde hoogte als in het jaar 2003.

Dieptepunt

Het absolute dieptepunt als het gaat om de huizenprijzen lag juni 2013. Sindsdien zijn de huizenprijzen heel geleidelijk weer gestegen, maar natuurlijk nog lang niet op hetzelfde niveau als waar we vandaag kwamen. Zo lagen de woningprijzen in februari 2015 gemiddeld 3,9% hoger dan in juni 2013. Ten opzichte van augustug 2008, toen de huizenprijzen zich op de absolute top bevonden, liggen de huidige prijzen nog altijd gemiddeld 18,4% lager.

Stijging huizenprijzen februari 2015

Meer huizen verkocht

In de half maart uitgebrachte cijfers van Het Kadaster werd al duidelijk dat in februari dit jaar 11.697 woningen van eigenaar zijn verwisseld, een flinke stijging van maar liefst 17% ten opzichte van februari vorig jaar. Tellen we het aantal woningen van januari en februari bij elkaar op, dan zijn 21.134 woningen verkocht, 12% meer dan in de eerste 2 maanden van 2014.


Feit is dat de woningmarkt zich heel langzaam aan het herstellen is. Kopers krijgen weer meer vertrouwen en de werkgelegenheid neemt toe net als onze gehele economie overigens. Of deze stijging zich verder doorzet komend jaar zullen we moeten afwachten, maar de eerste tekenen zijn goed.

Deel dit artikel met je vrienden

© 2024 Marquant