fbpx

Aankoopmakelaar Leeuwarden

Bij de aankoop van een woning komt natuurlijk veel kijken. Ten eerste koop je meestal slechts enkele keren in je leven een huis. Bovendien gaat dit gepaard met bijzonder grote bedragen. Kortom, voor de meeste mensen een grote stap die weloverwogen genomen moet worden. Aankoopmakelaar Leeuwarden is er voor jou om ondersteuning te bieden tijdens dit proces. 

De meeste verkopers worden vaak bijgestaan door een makelaar, echter, als woningkoper sta je er vaak alleen voor. Dit kan in sommige gevallen nadelig uitpakken. Veel kopers die geen gebruik maken van een aankoopmakelaar

Waarom een aankoopmakelaar Leeuwarden?

Besluit je om in Leeuwarden te gaan wonen? Of woon je er juist al en besluit je een andere woning te kopen? Dan levert het inschakelen van een aankoopmakelaar een besparing van gemiddeld 5 tot 6% op, ten opzichte van kopers die geen aankoopmakelaar in de arm genomen hebben. De kosten verdien je dus relatief snel terug!

Leeuwarden is met ruim 100.000 inwoners dé hoofdstad van Friesland en heeft een grote diversiteit aan woonwijken. Voordat je een woning koop in Leeuwarden, is het belangrijk om te bepalen in welke woonwijken je wel én niet wilt wonen. Duinstra Melis Makelaars kent de stad op haar duimpje en kan jou hierover goed adviseren. 

Woonwijken in Leeuwarden

Hieronder is een kort overzicht te vinden van de meest bekende woonwijken van Leeuwarden. Dit zijn natuurlijk niet alle woonwijken. Ga voor een compleet overzicht naar: woonwijken in Leeuwarden.

Camminghaburen

Camminghaburen is gelegen aan de noordoostkant van Leeuwarden en heeft ongeveer 12.000 inwoners. Hiermee is de wijk niet alleen de grootste wijk van Leeuwarden, maar ook het oppervlakte is groter dan andere wijken. De wijk is opgebouwd vanaf 1977 tot en met 1996 én heeft zelfs een eigen treinstation voor de intercity Leeuwarden-Groningen. Daarnaast beschikt de wijk over een eigen winkelcentrum, met twee supermarkten en andere detailhandel. 

Een groot voordeel van Camminghaburen, is dat het op fietsafstand van natuur- en recreatiegebied: De Groene Ster ligt. Ideaal voor de hondenliefhebbers, wandelaars of voor kinderen die in de zomer willen zwemmen. De woningen in de wijk Camminghaburen bevinden zich in de prijsklasse van ongeveer €100.000 tot €500.00. Gemiddeld genomen kun zeggen dat de meeste woningen zich in een prijsklasse bevinden van €125.000 tot €250.000.

Heb je een aankoopmakelaar nodig voor een woning in Camminghaburen, neem dan contact met ons op.

Aldlân

De woonwijk Aldlân is gelegen aan de zuidkant van Leeuwarden. De wijk wordt opgesplitst door de Drachtsterweg, welke één van de belangrijkste toegangswegen naar Leeuwarden is. De start van de bouw van Aldlân was in 1972 en de wijk kent inmiddels ongeveer 6600 inwoners. Het overgrote deel (bijna 55%) van de inwoners is 45 jaar of ouder. Ongeveer 26% van de bewoners vallen in de leeftijdscategorie 0 tot 24 jaar. Kortom, een gezellige woonwijk met veel gezinnen en 60-plussers waarvan de kinderen het ouderlijk nest inmiddels hebben verlaten. De wijk beschikt over een eigen winkelcentrum met een Poeisz Supermarkt, een Aldi en zelfs een Chinees restaurant. 

Overweeg je een woning te kopen in Aldlân? Schakel Duinstra Melis Makelaars dan in als jouw aankoopmakelaar! Dit geldt ook voor de woonwijk Westeinde die enigszins vergelijkbaar is met Aldlân.

Zuiderburen

De woonwijk Zuiderburen is één van de nieuwere woonwijken in Leeuwarden. Zuiderburen bevindt zich letterlijk aan de overkant van het ‘Van Harnixmakanaal’, tegenover de wijk Aldlân. Met ruim 6000 inwoners is Zuiderburen inmiddels een behoorlijke en tevens ruim opgezette woonwijk. De wijk beschikt over een eigen winkelcentrum en basisscholen. In Zuiderburen is de leeftijdscategorie tot 45 jaar overheersend. Maar liefst 75% van alle inwoners van Zuiderburen is onder de 45 jaar. Ongeveer 22% bevindt zich daarnaast in de leeftijdscategorie van 45 tot 65 jaar. Kortom, een jonge nieuwbouwwijk met relatief jonge inwoners. 

Ben je zoek naar een woning in Zuiderburen, schakel ons dan in als aankoopmakelaar en neem contact op.

Vosseparkwijk

De Vosseparkwijk is één van de leukste en gezelligste wijken van Leeuwarden. De wijk is grotendeels gebouwd in de jaren 30. De Vosseparkwijk was van oorsprong de wijk voor de wat ‘rijkere mensen’. De wijk kenmerkt zich door de sfeervolle jaren 30 woningen. Je hebt er de keuze tussen relatief kleine eengezinswoningen, maar ook mooie grote ruime woningen. Aan de rand van de wijk nabij de binnenstad ligt het Vossepark, een gezellig parkje in het hart van de wijk.

In slecht 5 minuten ben je wandelend in de binnenstad van Leeuwarden. Houd je van sfeer en gezelligheid dan is de Vosseparkwijk een echte aanrader! De Vosseparkwijk is net als de woonwijk Huizum  erg populair onder starters. Er zijn veel kleinere woningen tegen een betaalbare prijs voor starters.

Heb je een huis in de Vosseparkwijk op het oog, neem dan contact op met Duinstra Melis Makelaars, jouw aankoopmakelaar. Speciaal voor starters hebben wij het aankoopmakelaar starterspakket.

Huizum

De wijk Huizum is net als de Vosseparkwijk een sfeervolle en gezellige jaren 30 wijk. Er is volop aanbod aan mooie woningen, zowel voor starters als voor ‘doorstarters. Ook is rondom de wijk volop natuur. Aan de buitenrand van Huizum is het Julianapark gelegen. Een stukje verderop het Abbingapark en de Potmarge: een uitgebreid wandelbos en dus ideaal voor hondenliefhebbers. 

De oorsprong van de wijk Huizum gaat vele honderden jaren terug. Toen het dorp Huizum, gelegen op een terp, later feitelijk werd opgeslokt door Leeuwarden. Vele jaren later zijn daar Huizum-Oost en Huizum-West bij gekomen. De wijk heeft ongeveer 9000 inwoners en is daarmee één van de grotere woonwijken van Leeuwarden. En dat nog wel op loopafstand van de binnenstad. Grenzend aan de Woonwijk Huizum ligt de Schrans. Waar zich weliswaar een klein maar gezellig winkelstraatje bevindt met een Albert Heijn, een Scapino, een slager en nog wat andere detailhandel.

Nog een laatste leuk weetje…de wijk Huizum heeft al sinds jaar en dag een eigen Skûtsje die ieder jaar weer mee doet aan de Skûtsjesilen wedstrijden  in de SKS-klasse. Aan de andere kant van de stad is de Bloemenbuurt gelegen. Dit is net als Huizum en de Vosseparkwijk een jaren 30 wijk met sfeervolle jaren 30 woningen.

Ben je op zoek naar een huis in Huizum en heb je een aankoopmakelaar nodig? Neem even geheel vrijblijvend contact met ons op.

Bilgaard

De woonwijk Bilgaard is een na-oorlogse woonwijk. Dat is goed zichtbaar aan het type woningbouw. De wijk is gelegen aan de noordkant van de stad en heeft zo’n 6000 inwoners. Voornamelijk bestaande uit ouderen en allochtonen. Eén van de grootste en meest bekende winkelcentra van Leeuwarden, is die van Bilgaard. Nog niet zo lang geleden (2006) is dit hele winkelcentrum volledig in as gelegd. Inmiddels is het winkelcentrum volledig opnieuw opgebouwd. Hierdoor beschikken de inwoners over een hagelnieuw en zeer uitgebreid winkelcentrum. Met een grote diversiteit aan leuke winkels en supermarkten.  

Heb je aankoopmakelaar nodig voor de aankoop van een huis in de wijk Bilgaard? Neem even vrijblijvend contact met ons op en we vertellen je meer.

Vrijheidswijk

Ten oosten van Bilgaard is de Vrijheidswijk gelegen. De wijk kenmerkt zich net als Bilgaard door het relatief grote aantal allochtone inwoners. De Vrijheidswijk bestaat grotendeels uit flats, appartementen en rijtjeswoningen. Verhoudingsgewijs bevinden zich in deze wijk meer huur- dan koopwoningen. Een groot deel van de bestaande bouw is afgebroken en hiervoor is nieuwbouw in de plaats gekomen. Dit zorgt voor verfrissing in de wijk.

Vanuit de Vrijheidswijk ben je binnen 10 minuten fietsen in het centrum van Leeuwarden. Daarnaast kom je met de auto snel en gemakkelijk op de ringweg. De Vrijheidswijk is één van de kleinere woonwijken van Leeuwarden, met slechts 3500 inwoners.  

Overweeg je een woning te kopen in de Vrijheidswijk en wil je graag begeleid worden door een aankoopmakelaar? Neem geheel vrijblijvend even contact met ons op.

Tjerk Hiddes-Cambuursterhoek

Deze wijk is één van de oudste wijken van Leeuwarden en is gelegen vlakbij de binnenstad. De Tjerk Hiddes-Cambuursterhoek kenmerkt zich als échte, gezellige volksbuurt. Centraal in de wijk is het Cambuurstadion gelegen. De wijk kent voornamelijk ‘kleinere’ jaren ’30 woningen waardoor het zeer geschikt is voor starters.

De naam van de wijk is van oorsprong genoemd naar de grond waarop is gebouwd. Deze grond was namelijk in handen van de bijzonder rijke familie: Camminga. De familie woonde hier in een groot kasteel. De wijk Tjerk Hiddes-Cambuursterhoek heeft een eigen winkelplein. Hier zijn drie supermarkten gevestigd, maar ook een Action en andere detailhandel.  

Voor meer informatie over wat de stad Leeuwarden je te bieden heeft kun je kijken op de pagina makelaar Leeuwarden.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Een woning kopen is een grote stap. Daarom vinden wij het belangrijk dat jij de juiste keuzes maakt om het optimale resultaat te bereiken. Daarom bieden wij graag ondersteuning door een professionele makelaar die de markt meer dan goed kent. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. 

Naast Leeuwarden zijn we ook actief in: 

© 2024 Marquant