fbpx

Overweeg je om een woning in het mooie Friesland te kopen? Niet alleen het kopen van een nieuwe woning is een grote stap. Maar misschien verhuis jij wel naar een volledig nieuwe provincie. Verhuizen naar Friesland is vaak iets wat je één of twee keer doet. Net als het aankopen van een woning, wat je vaak ook maar enkel in het leven doet. Wanneer je de stap hebt gezet om te gaan verhuizen, komen hier grote bedragen bij kijken. Je moet dus helder voor ogen hebben of het huis wat je op het oog hebt, écht de woning is die je wilt. Bovendien ben je wellicht onbekend in Friesland en is het lastig om te bepalen waar je gelukkig gaat worden. Daarnaast wil je natuurlijk ook niet teveel betalen voor een woning.


Kortom, allemaal redenen om de aankoopmakelaar Friesland in te schakelen. Wil je precies weten wat een aankoopmakelaar doet? En weten wat de voordelen zijn? Klik dan hier.

De meeste verkopers schakelen een makelaar in bij de verkoop van een woning. Veel woningkopers doet dit daarentegen nog niet. Om verzekerd te zijn van een goede aankoop is het verstandig om een aankoopmakelaar ter ondersteuning te hebben. Een aankoopmakelaar kan namelijk voor jou:


  • Een reëel beeld geven van de vraagprijs
  • Er voor zorgen dat je niet teveel betaald voor een woning
  • Kijken naar de secundaire voorwaarden die belangrijk kunnen zijn tijdens de onderhandeling
  • Beoordelen wat de staat van onderhoud is. Waardoor je niet voor onaangename verassingen komt te staan. Wellicht is het verstandig om een bouwkundige keuring uit te laten voeren


Waarom een aankoopmakelaar Friesland?

Misschien ben je in Friesland opgegroeid en wil je weer terug. Of je komt naar Friesland voor een leuke, uitdagende baan. Er zijn genoeg redenen om naar Friesland te verhuizen. Wanneer je een aankoopmakelaar Friesland inschakelt, mag je uitgaan van een besparing van 5% tot 6%. Dit is ten opzichte van kopers die geen aankoopmakelaar inschakelen. Natuurlijk is de besparing per woning en per situatie verschillend. Maar dat een goede begeleiding bij de aankoop van een woning belangrijk is, staat buiten kijf.

Met een kleine 650.000 inwoners is Friesland een relatief kleine provincie als het gaat om het aantal inwoners. Toch heeft Friesland veel te bieden, zoals: de Elfstedentocht, Skûtsjesilen en Fierljeppen. Leeuwarden is de hoofdstad van Friesland met ruim 100.000 inwoners. De stad is afgelopen decennia verworden tot een bruisende en gezellige stad met vele faciliteiten. Ook niet vreemd dat Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa was in 2018. Even buiten de stad vindt je de rust van de vele Friese dorpen die één en al gemoedelijkheid uitstralen. Het vele groen, de rust en de ruimte heeft er reeds voor gezorgd dat menig import-Friezen de provincie niet meer willen verlaten. Overweeg je het om een woning te kopen in Friesland? Duinstra Melis Makelaars kent de gehele provincie op haar duimpje. Zo kunnen wij jou optimaal begeleiden bij de aankoop van jouw woning in Friesland.


Wonen in Friesland

Wonen in Friesland betekent kennis maken met de Friese no-nonsens mentaliteit en de Friese taal. Maar ook het genieten van de kustgebieden, de Waddeneilanden op steenworpafstand én het ruimtelijk wonen voor een betaalbare prijs. Zomers kun je heerlijk genieten van de watersport, prachtige bossen of juist de uitgestrekte, vlakke landschappen.

Duinstra Melis Makelaars kan jou alles vertellen over wonen in Friesland. Bovenal kunnen wij je helpen om de juiste keuzes te maken bij de aankoop van jouw woning in Friesland.  


Als aankoopmakelaar in Friesland zijn wij onder andere actief in de volgende plaatsen/gebieden: